speurtocht Antwerpen

Sleutels van de stad is een speurtocht en stadswandeling. Voor kinderen vanaf 8 jaar oud, maar ook leuk voor volwassenen.

  • Een speurtocht in het historische centrum van Antwerpen
  • Een leuk, leerzaam en origineel spel om Antwerpen te ontdekken
  • Een stadswandeling langs prachtige bezienswaardigheden en leuke plekjes
speurtocht antwerpen stadswandeling

wat te doen in antwerpen?

Wat te doen in Antwerpen met kinderen? Maak je stedentrip leuk én leerzaam met een speurtocht langs de mooiste plekjes van het historische centrum. Sleutels van de stad biedt je de tijd om Antwerpen rustig te ontdekken. Wat te doen in Antwerpen tijdens het spel?

tijdens je speurtocht antwerpen

De speurtocht in Antwerpen van Sleutels van de stad leidt je naar de mooiste plekjes van Antwerpen.

 

Even ronddwalen op de Grote markt. Het meest bekende plein van Antwerpen mag natuurlijk niet ontbreken op de route. Het plein is omgeven door oude gildehuizen en ook het indrukwekkende Stadhuis van Antwerpen is hier te vinden. Geniet ook van een drankje op één van de vele terrasjes.

 

Ga op zoek naar de Vlaaikensgang. Verscholen midden in de drukke binnenstad. Een rustig en schilderachtig steegje waar het lijkt alsof de tijd is stil blijven staan. De Vlaaikensgang is ontstaan in 1591 en werd vroeger bewoond door de allerarmsten van de stad.

 

Bewonder de imposante Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Tussen 1352 en 1521 werd er 169 jaar gebouwd aan de kathedraal. Het grootste gotische (late Middeleeuwen) bouwwerk van de Benelux, met een toren van 123 meter hoog. Neem zeker even de tijd om binnen een kijkje te nemen.

 

Bezoek het eeuwenoude monument Het Steen. Het oudste gebouw van Antwerpen. Volg de route van het spel en dan is Het Steen niet te missen. Proef de historie bij deze oude burcht, gebouwd in de 13de eeuw.

gratis zoektocht antwerpen

Sleutels van de stad is een gratis zoektocht in Antwerpen. Ga op ontdekking in het oude historische centrum. Beleef een leuke en leerzame ochtend of middag met deze speurtocht. Een stadswandeling en zoektocht in het bijzondere Antwerpen.

overnachten in antwerpen

TIP: Century Hotel Antwerpen

 

– In het centrum van Antwerpen

– Levendige stationsbuurt

– Met diner special en ontbijt

Century Hotel Antwerpen hotel met diner arrangement hotelkamer